Vi er Face The World 

Det hele startet i en bil på vej til Jylland. Lars skulle fotografere Ultraløbet Gendarmstien og Maren fik et lift. Hun stod på startstregen til løbet, men det blev også starten på et tæt venskab og mange projekter. Fotograf Lars Schmidt og skribent/lærer Maren Elise Skjerlie Gilling dannede kort tid efter Face The World. Vi har gennem de sidste år arbejdet målrettet med ”Børn På flugt” og har blandt meget andet tilbragt 6 uger ved den syriske grænse. Resultaterne er blevet undervisningsmaterialet ”Min Ven fra Syrien”. Et undervisningsmateriale det er tilgængeligt for børn i hele Danmark. Endvidere har vi udarbejdet  fotoudstillingen ”De Drømmer Stadig”, som er på turné i Danmark. Der er altid nye projekter i støbeskeen. Projekter der, fortjener opmærksomhed og som bliver fortalt af børn til børn. Heldigvis rammes også de voksne på vejen. 


Lars Schmidt, fotograf

Lars har over 20 års erfaring som international reklamefotograf med base i København. I årene 2010 – 2014 var Lars udsendt af IMS til Afghanistan, hvor han underviste afghanske journalister og fotograferede hverdagen i Afghanistan til diverse udstillinger, ministerier og organisationer. "De bedste billeder er dem man ikke tager", siger Lars ofte. Det er Maren dog ikke helt enig i. Hun synes, at de billeder Lars tager, er de bedste. 

Lars' arbejde kan du også se her

lars_schmidt_bw.jpg

Maren Elise Skjerlie Gilling, skribent/lærer

Maren er uddannet lærer, men arbejder nu som undervisningskonsulent i forskellige projekter og udarbejder undervisningsmaterialer. Maren trives godt langs den syriske grænse, sammen med de syriske børn. Her fungerer hun som tilrettelægger, interviewer, researcher og skribent. Hun bruger meget af sin tid på at planlægge nye projekter og på at afholde foredrag om børn på flugt. Maren leverer kronikker til Kristelig Dagblad, Bergens Avisen og Bergens Tidende. Maren taler meget, men sommetider bliver der helt stille. Da flyder ordene fra hovedet og ned i computeren. 

31154335_10160920107150725_8785981320573485056_n.jpg